Fizika előadás

A kozmikus sugárzás részecskéi folyamatosan bombázzák a Földet. E részecskék a felső légkörben nagyenergiás ütközésekben hadronokat (erősen kölcsönható elemi részecskéket), majd müonokat keltenek – hasonlóan, mint a CERN Nagy Hadronütköztetőjében (LHC) lejátszódó atommag–atommag ütközésekben. A keltett nagyenergiás müonok eljuthatnak a földfelszínig, sőt akár a földkéreg mélyébe is. Barnaföldi Gergely (MTA KFKI Részecske- és Magfizikai Kutatóintézet) ennek a témának a részleteibe vezet be Kincskeresés kozmikus részecskékkel című előadásában.

Az előadás helyszíne: 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 8., 213-as terem (fizika előadó)

Az előadás időpontja: április 5. szerda, 14:30

Várjuk az érdeklődő diákokat és tanár kollégákat.


Kérem jelezzék, ha van olyan programra igényük, amellyel akár a minősítési folyamat fizikával kapcsolatos részéhez tudunk segítséget nyújtani, akár a napi tanítási gyakorlathoz adhatnánk segítséget. Horváth Gábor (ghorvath@fazekas.hu)

"Táltos leszek ... fizikából I.", ill. "Táltos leszek ... fizikából II." címmel elérhető egy kétkötetes példatár e-book formában a http://www.interkonyv.hu/konyvek/Fizika/ oldalon.Honlappal kapcsolatos észrevételek

Ha a honlappal kapcsolatban valami mondanivalója, észrevétele, megjegyzése, ajánlata van, kérjük írjon az alábbi címek valamelyikére:
Kovács Benedek, Schramek Anikó